Hiep hiep, hypotheekvrij!

Het duurt een jaar of 30, maar dan kan de vlag uit. Uw huis is hypotheekvrij! Dat is een fijn gevoel. Oók omdat het flink scheelt in uw vaste lasten.
Hiep-hiep-hypotheekvrij

Iedere maand geld over

Gemiddeld betaalt een Nederlands gezin zo'n € 700 per maand voor de hypotheek. Als deze kostenpost vervalt, is er plotseling meer financiële ruimte. Weet u al wat ú hiermee doet als het zover is?

Duurzaam woongemak

Investeer het geld dat u overhoudt in verduurzaming van uw huis. Dan woont u nog prettiger én u bespaart energiekosten.

Om over na te denken

Hypotheekvrij, en dan?

Een goede financiële buffer
Als u minder vaste lasten heeft, kunt u financiële tegenvallers makkelijker opvangen. Verliest u bijvoorbeeld uw baan? Of overlijdt uw partner? Dan hoeft u zich over de hypotheek gelukkig geen zorgen te maken. Die heeft u namelijk niet meer. Het huis is 100% hypotheekvrij.

Korter werken
Lagere vaste lasten maken het soms mogelijk minder uren te werken. In principe kunt u immers toe met minder inkomen. Maar misschien vindt u uw werk veel te leuk en is het ook wel lekker om wat extra bestedingsruimte te hebben.

Sparen of beleggen
Geld dat niet meer naar uw hypotheek gaat, kunt u ook sparen of beleggen. Misschien heeft uw wel een mooi doel voor ogen. 

Hoger pensioen
Belastingvriendelijk sparen voor een wat hoger pensioen, kan door een lijfrente op te bouwen. Waarschijnlijk heeft u daar geen 20 jaar de tijd meer voor. Voor maximaal belastingvoordeel is het dan extra belangrijk om uw jaarruimte te berekenen.

Toch weer een hypotheek
Met een afgeloste hypotheek heeft uw huis de maximale 'overwaarde'. Daarmee is het vaak ook mogelijk een hypotheek af te sluiten als uw inkomen minder hoog is. Met het geld van een nieuwe hypotheek kunt u doen wat u wilt. Uw huis verduurzamen bijvoorbeeld. Of uw kinderen financieel ondersteunen. En wat ook kan: het geld van de overwaarde gebruiken voor een aanvulling op uw pensioen. Uw hypotheekadviseur kan u alles vertellen over de voor- en nadelen.
 

Uw financieel adviseur helpt

Syntrus Achmea informeert u graag maar geeft geen advies. Uw financieel adviseur kent uw situatie en kan u adviseren over de juiste financiële beslissing. Heeft u geen adviseur? Op syntrusachmea.nl vindt u een adviseur bij u in de buurt.