Bouwdepot

Wilt u betalingen doen uit uw bouwdepot? Of de regels nog eens nalezen? U vindt alle informatie op deze pagina.

Wilt u betalingen doen uit uw bouwdepot?

Dan stuurt u ons de rekeningen voor de bouw of de verbouwing. Stuur ons ook een betaalbewijs (een bankafschrift of pinbon) als u het zelf betaald heeft. Wij betalen die rekeningen met het geld uit uw bouwdepot. U stuurt uw rekeningen eenvoudig op via uw persoonlijke omgeving.

Uw rekeningen insturen via uw persoonlijke omgeving

Begint uw hypotheeknummer met een S?

Bijvoorbeeld S123456? U stuurt uw rekeningen op in Mijn Syntrus Hypotheek.

Heeft uw hypotheeknummer geen letter?

Bijvoorbeeld 123456? U stuurt uw rekeningen op in Mijn Leninginzicht

Nuttige informatie over uw bouwdepot

 • Zo gebruikt u het geld uit uw bouwdepot

  Wilt u betalingen doen uit uw bouwdepot? Stuur de nota's digitaal op, via uw persoonlijke omgeving. Wij betalen de nota's dan rechtstreeks aan de leverancier of aan u, als u het zelf heeft voorgeschoten.

  Let op:
  Kunt u de nota's niet digitaal opsturen? Bel ons dan even. Dan overleggen we over een andere oplossing. Stuur ons nooit originele nota's. Die heeft u misschien zelf nog nodig, bijvoorbeeld als garantiebewijs.
  Is er afgesproken dat u een bepaald deel van de (ver)bouwkosten met eigen geld betaalt? Gebruik uw bouwdepot dan pas nadat u het afgesproken deel van de kosten zelf heeft betaald.

 • Voor welke nota's mag u het bouwdepot gebruiken?

  Waarvoor u het geld van het bouwdepot mag gebruiken staat in uw verbouwingsspecificatie, koop- of aanneemovereenkomst of meerwerkspecificatie.

  Dit soort kosten mag u niet betalen uit uw bouwdepot:

  • aanschaf of huur van gereedschap
  • gordijnen, meubels en decoratie
  • andere zaken die niet verbonden zijn aan het huis (roerende zaken).
 • Wanneer maken wij het geld over?

  We maken het geld gemiddeld binnen 5 werkdagen over. Het kan dan nog enkele dagen duren voor het geld op uw bankrekening of de bankrekening van de leverancier staat.

  Let op!

  - Koopt u een nieuwbouwhuis? Stuur ons dan zo snel mogelijk de opleveringsnota. Want als die niet op tijd betaald wordt, loopt u het risico dat u de sleutel niet krijgt.

  - We doen alleen betalingen uit uw bouwdepot als u op tijd voldoet aan alle betalingsverplichtingen van uw hypotheek.

  - Op een nota van de leverancier of aannemer moeten de volgende gegevens staan: naam, adres, KvK nummer, btw-nummer en bankrekeningnummer.
 • De spelregels van uw bouwdepot nalezen?

  Bekijk dan nog even de uitleg 'Zo gebruikt u uw bouwdepot'. Hierin vindt u onze richtlijnen en andere nuttige informatie over uw bouwdepot.
 • Kan ik mijn bouwdepot verlengen?

  Een bouwdepot loopt standaard 2 jaar. We informeren u tijdig als het einde van uw bouwdepot nadert. Eventueel kunnen we uw bouwdepot dan verlengen, met maximaal 6 maanden. Tijdens de verlenging krijgt u geen rente over het geld in het bouwdepot.