Eerste huis

U gaat voor het eerst een huis kopen. Heeft u al een huis op het oog? Of bent u zich nog aan het oriënteren? Hier leest u wat er komt kijken bij de hypotheek.

Hoeveel kunt u lenen?

Welke koopprijs is haalbaar? Daarvoor moet u weten hoeveel u kunt lenen. Maak hier eenvoudig uw berekening.

Overleggen met een hypotheekadviseur

Bent u zich serieus aan het oriënteren? Of heeft u misschien al een huis gekocht? Gefeliciteerd! Maak snel een afspraak met een hypotheekadviseur. Die adviseert u welke hypotheek het beste bij u past. U kiest samen onder meer de hypotheekvorm en de rentevastperiode. Daarna vraagt de adviseur bij ons of bij andere aanbieders een renteaanbod voor u aan.

Gegevens verzamelen en offerte tekenen

Samen met uw hypotheekadviseur verzamelt u alle gegevens en documenten die nodig zijn voor uw hypotheek. Uw adviseur stuurt alles aan ons door. Zijn uw gegevens akkoord? Dan krijgt u een offerte. Dat is een officieel akkoord op uw hypotheek. Nadat u deze offerte ondertekend heeft, kunt u een afspraak maken met de notaris.

Handtekeningen zetten

Bij de notaris ondertekent u de akte van levering en de hypotheekakte. En dan is het officieel: u bent voor het eerst eigenaar van een huis.

Veelgestelde vragen hierover

 • Kan ik bij een Syntrus Achmea hypotheek een hogere inschrijving krijgen?

  Ja, u kunt bij het verstrekken van uw hypotheek een extra hypotheekbedrag in het kadaster laten inschrijven. Wilt u later uw hypotheekbedrag bij ons verhogen en valt deze verhoging binnen dit extra inschrijvingsbedrag, dan hoeft u niet opnieuw naar de notaris. Daarmee bespaart u bij uw hypotheekverhoging honderden euro's.
 • Moet ik altijd een taxatierapport op laten maken bij het sluiten van een hypotheek?

  Nee, in 3 situaties hoeft u bij ons geen taxatierapport van uw woning te laten opmaken:

  • U koopt een nieuwbouwhuis dat wordt gebouwd door een aannemer.
  • U koopt of bezit een eigen woning en sluit een hypotheek die niet hoger is dan 90% van de aankoopwaarde. De Syntrus Achmea Calcasa Desktop Taxatie┬« is dan toegestaan.
  • U koopt of bezit een eigen woning en sluit een hypotheek die niet hoger is dan 80% van WOZ-waarde.

Handige informatie voor u

U koopt voor het eerst een huis, dan is deze informatie misschien ook nuttig voor u.