Advies

Een Syntrus Achmea hypotheek sluit u via een hypotheekadviseur. Samen met u bekijkt uw adviseur uw financiƫle situatie en uw wensen. Zo adviseert hij u over de hypotheek die het beste bij u past. Heeft u een keuze gemaakt? Dan helpt de adviseur u met het regelwerk. Vanaf de aanvraag van een renteaanbod tot de ondertekening van de hypotheekakte bij de notaris.

Wat kost een advies?

Een oriƫnterend gesprek met een adviseur is vaak gratis. Voor persoonlijk advies en het regelen van de hypotheek, betaalt u advieskosten. Daar maakt u afspraken over met de adviseur. De kosten staan in het dienstverleningsdocument dat u ondertekent. U spreekt bijvoorbeeld een vast bedrag af. Of een tarief per uur. Vraag altijd vooraf naar de kosten.

U kunt bij verschillende adviseurs informeren naar de kosten en de dienstverlening. Op die manier kunt u het aanbod van verschillende adviseurs vergelijken.

Verandert u van adviseur?

Geef dit aan ons door via het formulier wijziging adviseur.

Laat u goed adviseren!


Vind uw adviseur

Bereid uw gesprek goed voor

U heeft waarschijnlijk veel vragen voor de adviseur. De adviseur zal u ook veel vragen stellen. Daarom is het handig om het gesprek goed voor te bereiden.

 • Denk na over het maandbedrag dat u wilt besteden aan uw hypotheek.
 • Onderzoek alvast wat u ongeveer kunt lenen. Natuurlijk gaat de adviseur een berekening maken. Maar als u vooraf weet wat u ongeveer kunt lenen, komt u niet voor verrassingen te staan.
 • Bekijk algemene informatie over hypotheken. Bekijk bijvoorbeeld welke hypotheekvormen er zijn. Of hoe een rentevastperiode werkt.
 • Voor een goed advies heeft een adviseur veel informatie nodig. Neem in elk geval deze gegevens mee naar het gesprek:
  - een recente loonstrook of jaaropgave, ook van uw partner
  - een afschrift van uw spaar- of beleggingsrekeningen
  - een overzicht van schulden en andere betalingsverplichtingen
  - gegevens van het huis dat u op het oog heeft

Nuttige informatie voor u

U heeft nu informatie gelezen over het belang van goed advies. Dan is deze informatie wellicht ook interessant voor u.