Verbouwen

U wilt uw huis verbouwen. En daar heeft u geld voor nodig. Daarom wilt u meer lenen. Of dat kan? Dat ligt aan uw situatie en uw plannen.

Overleggen met een hypotheekadviseur

U bespreekt uw plannen met uw hypotheekadviseur. Samen bekijkt u of uw verbouwing financieel haalbaar is. Hoeveel geld is er nodig? En wat betekent dat voor uw maandbedrag?

U maakt een keuze

Er zijn twee mogelijkheden om bij Syntrus Achmea Hypotheken geld te lenen voor een verbouwing:

  1. een nieuwe of een 2e hypotheek afsluiten
    Voor een nieuwe hypotheek moet u naar de notaris. U krijgt dus ook met notariskosten te maken.
  2. uw huidige hypotheek verhogen
    Dit kan als u bij het afsluiten van uw hypotheek een hogere inschrijving heeft gedaan bij de notaris. U hoeft dan niet naar de notaris.

Gegevens verzamelen en offerte tekenen

Uw hypotheekadviseur kan bij ons een renteaanbod vragen voor een 2e hypotheek of een verhoging van uw bestaande hypotheek. Samen zorgt u ervoor dat wij alle vereiste gegevens en documenten krijgen. Als wij akkoord gaan, krijgt u een offerte. Daarna kunt u samen met uw adviseur de verhoging of de 2e hypotheek definitief maken.

  • Bij een verbouwing zetten we het extra hypotheekbedrag vaak op een aparte rekening: een bouwdepot. U stuurt ons de facturen van de verbouwing. Wij betalen de facturen met het geld uit uw bouwdepot. Op die manier weten we zeker dat u het geld besteedt zoals is afgesproken.
  • Mogelijk wijzigt de risico-opslag in de rente van uw lopende hypotheek. Dat is afhankelijk van het totale bedrag dat u leent en de marktwaarde van uw huis na de verbouwing.

Bouwdepot

Gebruikt u uw hypotheek voor een nieuwbouwwoning of voor een verbouwing? Dan zetten we het geld vaak apart in een 'bouwdepot'. Daar maken we afspraken over met u.


Bouwdepot

Handige informatie voor u

U wilt verbouwen, dan is deze informatie misschien ook nuttig.