In 30 jaar kan veel gebeuren

Tijdens de looptijd van een hypotheek kan er veel veranderen in uw persoonlijke en financiƫle situatie. Vier tips om goed voorbereid te zijn.

Financiële buffer

Zorg voor voldoende financiële reserve. Om grote onverwachte uitgaven op te vangen bijvoorbeeld. Of voor een situatie waarin het inkomen van u of uw partner tijdelijk wegvalt. Met een goede financiële buffer kunt u een moeilijke periode overbruggen. Het Nibud heeft een handig hulpmiddel voor u: de BufferBerekenaar.


Verzekeringen voor zzp'ers

Als zzp'er bent u extra kwetsbaar voor sommige risico's. Met een juiste verzekering zorgt u ervoor dat u ook bij arbeidsongeschiktheid de hypotheek kunt betalen. De premie is meestal aftrekbaar. U kunt kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een woonlastenverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Is het verzekerd bedrag van uw overlijdensrisicoverzekering lager dan uw hypotheek? Dan blijft er een schuld over als u of uw partner overlijdt. Kan de langstlevende partner de rente en aflossing van die schuld betalen? Houd hier rekening mee als u aan de slag gaat met onze rekentool. En ga voor de zekerheid uit van de ongunstige situatie dat de meestverdienende partner overlijdt.


Tip!

Wij bieden geen verzekeringen aan. Als u vragen heeft over een verzekering, kunt u advies vragen bij een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur bekijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn op basis van uw persoonlijke en financiële situatie. Uw hypotheekadviseur vraagt een vergoeding voor zijn dienstverlening.

Andere nuttige informatie