Overlijden

Wij helpen u met de hypotheek

Het overlijden van een dierbare heeft een grote impact. Naast het dragen van het verlies moet er ook veel geregeld worden. Wij helpen u graag verder met alle vragen over de hypotheek

Een overlijden melden

Laat ons weten wie er is overleden. Dan kunnen wij de zaken voor u gaan regelen. U meldt een overlijden op de volgende manieren bij ons:

  Persoonlijk contact Online doorgeven  Via Mijn Leninginzicht
  Bel ons: 
020 606 58 58
Geef een overlijden online aan ons door Geef het overlijden aan ons door in Mijn Leninginzicht.

 

Wat gebeurt er na het melden van een overlijden?

Nadat wij de melding van overlijden hebben ontvangen, sturen wij u een brief met een overzicht. In dit overzicht leest u welke documenten wij nodig hebben en wat er verder telefonisch is besproken.

De hypotheek eindigt niet automatisch na een overlijden. Voor het beƫindigen of voortzetten van de hypotheek nemen wij altijd eerst contact met de erfgenaam op. Weet u nog niet wat u met de hypotheek wilt? Neemt u dan contact op met uw hypotheekadviseur.

Welke documenten heeft u nodig?

U heeft in alle gevallen een akte van overlijden nodig. Per situatie hebben wij andere documenten nodig. Aanvullend kunnen wij u nog vragen om:

  • Een uittreksel uit het Centraal Testamentenregister (CTR)
  • Een testament
  • Een verklaring van erfrecht
  • Inkomensgegevens
  • Identiteitsbewijs

Is er sprake van een verpande overlijdensrisico-verzekering? Dan lossen wij (deels) de hypotheek af

Wij vragen de verzekeraar de polis uit te keren aan ons. Mogelijk vraagt de verzekeraar u nog om extra informatie aan te leveren.

Wilt u liever niet aflossen met de waarde van de overlijdensrisicoverzekering?     

Misschien heeft u een andere bestemming voor de uitkering van de verzekering. Laat het ons weten, dan bekijken we samen met u de mogelijkheden.

Wij passen de hypotheek aan

Hebben wij alle informatie gekregen? Dan gaan we meteen voor u aan de slag om de hypotheek aan te passen. U ontvangt van ons een bericht met de bevestiging. 

Voor advies neemt u contact op met uw hypotheekadviseur

Uw hypotheekadviseur kan u ook advies geven over de mogelijkheden om de hypotheek aan te passen. Daarnaast kan uw adviseur u het regelwerk uit handen nemen.

Heeft u (nog) geen hypotheekadviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt