Hypotheek wijzigen

U wilt een hogere hypotheek, een andere aflosvorm, een kortere looptijd of juist een langere looptijd. Al deze wijzigingen zijn mogelijk, afhankelijk van uw financiële situatie.

Wat kost het wijzigen van uw hypotheek?

Wij brengen geen administratiekosten in rekening voor het aanpassen van uw hypotheek. In alle gevallen is het verstandig om vooraf advies bij uw hypotheekadviseur op te vragen. In sommige situaties is dit zelfs verplicht. Het kan zijn dat uw adviseur hiervoor kosten rekent. Bij een wijziging van uw rente, zoals bij renteafkoop, kan Syntrus Achmea Hypotheken wel een vergoeding in rekening brengen. Dat vindt u dan altijd terug op uw nieuwe voorstel. 

Wilt u uw hypotheek verhogen? Bijvoorbeeld voor een verbouwing? Bekijk dan samen met uw adviseur wat de mogelijkheden zijn op basis van uw financiële situatie. Uw adviseur maakt de verhoging voor u in orde.

Een verhoging van uw bestaande hypotheek kan soms zonder notaris. Dat hangt af van de hoogte van de inschrijving van uw hypotheek. Vraag uw adviseur naar wat er in uw situatie mogelijk is. Uw adviseur vraagt een vergoeding voor zijn dienstverlening. Syntrus Achmea Hypotheken brengt geen kosten in rekening voor het verhogen van een hypotheek of het afsluiten van een 2e hypotheek.

Wat is een verhoogde inschrijving? 

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt deze ingeschreven bij het Kadaster. Dit noemen we een hypothecaire inschrijving. In de inschrijving staat aan wie en voor welk bedrag een recht van hypotheek is verleend. U kunt ervoor kiezen om het bedrag hoger te laten zijn dan het bedrag dat u nu wilt lenen. Dat heet een verhoogde inschrijving.

Wilt u na een paar jaar uw woning verbouwen? En wilt u daarom uw hypotheek verhogen, dan heeft u met de hogere inschrijving van uw hypotheek extra bestedingsruimte binnen de al ingeschreven hypotheek. U hoeft dan niet meer naar de notaris voor deze hypotheekverhoging (zolang de door u gewenste verhoging binnen de verhoogde inschrijving blijft).

Wilt u de aflosvorm veranderen? Bijvoorbeeld omdat u meer zekerheid wilt? Of omdat uw financiële situatie is veranderd? Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden. Blijkt een overstap mogelijk? Dan kan uw adviseur dat voor u regelen.

Uw adviseur vraagt een vergoeding voor zijn dienstverlening. Syntrus Achmea Hypotheken brengt geen kosten in rekening voor een verandering van de aflosvorm.

Aanpassen aflossingsvrije hypotheek

Let op: wilt u uw aflossingsvrije hypotheek aanpassen naar een annuïtaire of lineaire hypotheek? Dat regelt u zelf, zonder adviseur.

Hieronder ziet u een paar voorbeelden hoe de maandlast verandert als u deze aanpast van aflossingsvrij naar annuïtair of lineair.

Leningbedrag dat u wilt aanpassen

Rente

Lening loopt nog

Maandlast aflossingsvrij

Maandlast annuïtair

Maand-last lineair (neemt maandelijks af)

€ 40.000

1,85%

25 jaar

€ 62

€ 167

€ 195

€ 130.000

4,70%

20 jaar

€ 509

€ 837

€ 1.051

€ 75.000

4%

10 jaar

€ 250

€ 759

€ 875

 

Bekijk hier het stappenplan aanpassen aflossingsvrije hypotheek.

Wilt u uw hypotheek korter laten lopen dankzij een extra aflossing? Of juist langer door laten lopen? Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden. Is het mogelijk? Dan kan uw adviseur het voor u regelen.

Uw adviseur vraagt mogelijk een vergoeding voor zijn dienstverlening. Syntrus Achmea Hypotheken brengt geen kosten in rekening voor een aanpassing van de looptijd.

U past de voorlopige belastingteruggave zelf aan

Deze aanpassing heeft invloed op uw belastingteruggave. Uw maandlast wijzigt door de aanpassing van uw looptijd. Denkt u aan het aanpassen van uw (voorlopige) belastingteruggave? Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen.

Laat u goed adviseren!


Vind u adviseur