Aanpassen aflossingsvrije hypotheek

Stappenplan aanpassen aflossingsvrije hypotheek naar annuïtair of lineair

Stappenplan aanpassen aflossingsvrije hypotheek in Mijn Leninginzicht

U wilt uw hypotheek aanpassen zonder hypotheekadviseur
Dat betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw keuze. Wij beoordelen niet of deze wijziging passend is in uw situatie. Bent u niet zeker of heeft u vragen over de gevolgen? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur. 
 • 1. U doet een omzettingsverzoek in Mijn Leninginzicht

  Log in op Mijn Leninginzicht en ga naar ‘Aflosvorm wijzigen’. Kies daar voor het omzetten van een aflossingsvrij leningdeel. Geef aan om welk leningdeel het gaat en of u kiest voor wijzigen naar een lineair of annuïtair leningdeel. 
 • 2. Na ontvangst maken wij een wijzigingsvoorstel voor u

  Wij sturen u binnen 10 werkdagen een e-mail met een voorstel voor de omzetting. In het voorstel leest u wat uw nieuwe maandbedrag wordt. Ook vragen we u een verklaring te ondertekenen. In deze verklaring geeft u aan dat u de wijziging zonder uw adviseur wilt doen.
 • 3. U ondertekent het voorstel en de verklaring

  Stuur het ondertekende voorstel samen met de verklaring naar ons terug.
 • 4. U ontvangt van ons een wijzigingsofferte

  Na ontvangst van het getekende voorstel en de getekende verklaring sturen we u een wijzigingsofferte.
 • 5. U ondertekent de wijzigingsofferte

  Stuur de ondertekende wijzigingsofferte naar ons terug.
 • 6. Wij passen uw hypotheek aan

  Wij verwerken de wijziging op de ingangsdatum die in het voorstel staat. U krijgt een bevestiging per e-mail of per post. Dit is afhankelijk van de communicatievoorkeur die u heeft aangeven bij het aanmaken van uw account in Mijn Leninginzicht. Wilt u uw communicatievoorkeur wijzigen? Dit doet u gemakkelijk zelf in Mijn Leninginzicht. Kies in het menu voor ‘Persoonlijke gegevens’ en vervolgens voor ‘Communicatievoorkeur’.
 • 7. U past de voorlopige belastingteruggave zelf aan

  Deze aanpassing heeft invloed op uw belastingteruggave. Uw maandlast wijzigt door de aanpassing van uw rente. Denkt u aan het aanpassen van uw (voorlopige) belastingteruggave? Daarmee voorkomt u dat u achteraf een bedrag moet terugbetalen.