Zó bent u goed voorbereid op uw pensioen

De dag dat u met pensioen gaat, komt dichterbij. U wilt dan natuurlijk heerlijk genieten van uw vrije tijd. Maar mogelijk heeft u minder inkomen. En u moet uw hypotheek nog aflossen. Goed om te checken hoe het zit met de betaalbaarheid van uw hypotheek.
Bijna met pensioen

Houd grip op uw financiën

Bij pensionering daalt in veel gevallen het maandinkomen. Voor uw hypotheek is het belangrijk dat die betaalbaar blijft. Zeker als u een aflossingsvrije hypotheek heeft! Want die moet u op de einddatum in 1 keer terugbetalen.

Doe de hypotheekcheck!

Hoeveel moet u nog aflossen? Hoe groot is de kans dat u uw hypotheek kunt verlengen? En blijft uw hypotheek betaalbaar? De Hypotheekcheck die we u via Centraal Beheer aanbieden, geeft u antwoord op al deze vragen. Zo weet u waar u aan toe bent. Nu en straks.

Tips om u goed voor te bereiden

Voor iedereen waarvan de pensioenleeftijd nadert

1. Verhoog uw pensioeninkomen
Belastingvriendelijk sparen voor een wat hoger pensioen, kan door een lijfrente op te bouwen. Waarschijnlijk heeft u daar geen 20 jaar de tijd meer voor. Voor maximaal belastingvoordeel is het dan extra belangrijk om uw jaarruimte te berekenen. Uw adviseur kan hierbij helpen.

2. Los extra af op uw hypotheek
Gebruik de periode tot uw pensioen om al zoveel mogelijk af te lossen. U betaalt rente over uw hypotheekschuld. Met aflossen verlaagt u deze schuld en gaat dus ook uw maandbedrag omlaag. U leest meer over extra aflossen op syntrusachmea.nl. Extra aflossen doet u eenvoudig via Mijn Leninginzicht.

3. Verlaag de rente
Zit er een risico-opslag in uw rente? En is uw huis in waarde gestegen? Of heeft u al afgelost? Dan kan de risico-opslag misschien omlaag. Dat betekent een lagere rente en een lager maandbedrag. U verlaagt de rente ook door rente-afkoop. U vraagt een vrijblijvend rentevoorstel aan via Mijn Leninginzicht.

4. Bespaar op energiekosten
U woont prettiger én u bespaart energiekosten. 

5. Verken nu al of 'verlengen' straks mogelijk is
Kunt of wilt u de hypotheek op de einddatum niet (helemaal) terugbetalen? Onderzoek dan of u straks genoeg inkomen heeft om uw hypotheek te verlengen. Via de Hypotheekcheck krijgt u een goed beeld van wat u te wachten staat.
 

Uw financieel adviseur helpt

Syntrus Achmea informeert u graag maar geeft geen advies. Uw financieel adviseur kent uw situatie en kan u adviseren over de juiste financiële beslissing. Heeft u geen adviseur? Op Syntrus Achmea vindt u een adviseur bij u in de buurt.