Duurzaam wonen

Het verduurzamen van een woning met energiebesparende aanpassingen levert meer op dan u denkt! Wij helpen u daarbij op weg.

Ontvang 0,5% rentekorting op Groen Leningdeel

Wilt u lenen om uw woning te verduurzamen? Dan kunt u 0,5% rentekorting krijgen op dit Groen Leningdeel. Hieronder vindt u de spelregels van het Groen Leningdeel. 
 
Wat zijn de spelregels? 

 • U sluit een annuïtaire of lineaire lening af met 0,5% korting op de rente
 • U mag maximaal € 25.000 met korting lenen
 • De looptijd is maximaal 15 jaar
 • De rente kan door de korting niet lager worden dan 0%
 • Na afloop van de rentevastperiode kan de korting wijzigen
 • De korting geldt voor nieuwe aanvragen vanaf 14 oktober 2023 voor zowel bestaande klanten als nieuwe klanten

Wilt u een Groen Leningdeel afsluiten? 
Een adviseur kan u helpen bij het aanvragen van een Groen Leningdeel. Vind hier uw adviseur. 

Hoe zit dat?

Als u uw huis verkoopt, moet u een definitief energielabel van uw woning hebben. Veel (oudere) huizen hebben alleen een voorlopig energielabel. Goed om even te controleren: controleer hier uw energielabel.

Een definitief energielabel is 10 jaar geldig. Het laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Huizen met het A-label of hoger zijn het energiezuinigst. Huizen met een G-label zijn het minst energiezuinig. U vraagt een energielabel aan door een afspraak te maken met een vakbekwaam energieadviseur. Deze kan voor u een maatwerkadvies opstellen. Informeer vooraf naar de kosten.

Energieadviseur maatwerkadvies vinden

Het maatwerkadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren. Voorheen heette dit een Energie Prestatie Advies (EPA). Een maatwerkadvies geeft onder andere informatie over maatregelen die energiebesparing opleveren, uw comfort verhogen en/of het binnenklimaat verbeteren.

Een energieadviseur vindt u bijvoorbeeld via maatwerkadviesvoorwoningen.nl, of via qbis.nl. Een maatwerkadvies moet worden opgesteld door een bedrijf met een BRL9500-02 certificaat.

Ook maatwerkadvies voor VvE

Ook een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Hiervoor gelden wel aparte voorwaarden. De energieadviseur kan u hier meer over vertellen.

Waardevolle tips

U hoeft niet meteen naar een ‘NulopdeMeter-woning’ wat ons betreft. Elke investering die uw huis energiezuiniger maakt helpt. Kleine stapjes helpen ook.

De voordelen zijn duidelijk

Met een energiezuiniger huis verlaagt u uw energiekosten en vergroot u uw wooncomfort. Minder kou en tocht. De meeste investeringen verdienen zichzelf terug. Uiteindelijk wordt u er vaak financieel beter van. En u vermindert de milieuschade.

Kleine investering, groot verschil

Uw woning duurzamer maken kost natuurlijk geld. Maar het is niet nodig enorme investeringen te doen. Kleine verbeteringen kunnen al een groot verschil maken. Wilt u het meteen wat grondiger aanpakken? Kijk dan in elk geval goed of u subsidie kunt krijgen. En overleg eventueel met uw hypotheekadviseur.

Hogere hypotheek

Heeft u overwaarde op uw huis? Dan kunt u misschien uw hypotheek verhogen. Of een 2e hypotheek afsluiten. Verhogen kan trouwens vaak ook als u weinig of geen overwaarde heeft. Bij energiebesparende maatregelen mag u namelijk tot 106% van de woningwaarde lenen. De rente mag u in de meeste gevallen aftrekken van de belasting. Informeer bij uw hypotheekadviseur.

Er is nog meer over te vertellen

Waar begint u als u uw huis energiezuiniger wilt maken? De website verbeterjehuis.nl wijst u al in de goede richting. En op internet is heel veel goede informatie te vinden. We kunnen u bijvoorbeeld deze websites aanraden:

 • Praktische tips
  Milieu Centraal is een praktische gids voor duurzame tips en adviezen. U ontdekt er wat u zelf kunt doen én hoe u het aanpakt. 

 • Subsidies
  Op overheidswebsite rvo.nl leest u actuele informatie over subsidies.

Hierom vraagt Syntrus Achmea Hypotheken aandacht voor de verduurzaming van uw huis

We willen actief bijdragen aan het stoppen van de klimaatverandering. Daarvoor hebben we concrete doelen bepaald.

Duidelijke doelen

Eén van onze doelen is dat we klanten willen helpen bij het investeren in de wereld van morgen. Dat doen we door:

 • onze klanten inzicht te geven in energiebesparende maatregelen
 • onze klanten te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen
 • onze klanten te helpen bij het verlagen van energiekosten

Wij zijn klimaatpartner!

'Iedereen doet WAT' is een initiatief van de overheid. Het is een campagne die ons bewust maakt maar ook tips geeft over WAT we voor het klimaat kunnen doen. Met grote of kleine stappen!

Wij vinden het belangrijk de CO2 uitstoot te verminderen

Daar willen wij, samen met onze klanten, aan meewerken. Dit doen wij door het realiseren van verduurzamingsmaatregelen.

Maatregelen als bijvoorbeeld het isoleren van woningen, het plaatsen van groene daken en duurzame installaties, zoals zonnepanelen en warmtepompen. Zo dragen wij bij aan een duurzame leefomgeving. Dat is voor ons Beleggen met Betekenis.

Concreet betekent dit dat wij:

 • duurzaam bewustzijn vergroten bij huizenkopers
 • de stedelijke omgeving vergroenen
 • via aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden de impact op het milieu verlagen


Wie doen er allemaal mee naast Syntrus Achmea Hypotheken?


Dat zijn er al heel wat. Bekijk hier alle partners.

Lees meer over de campagne ‘Iedereen doet WAT’

Nuttige informatie

Heeft u advies nodig? Wilt u ons iets vragen? Verbouwplannen? Hier vindt u het: